Ik ben de jaren tachtig gefascineerd geraakt door het WK voetbal, warme zomers met al die schitterende sterspelers. Het waren de tijden dat Oranje er niet bij was. Geboren in 1969 heb ik alleen oppervlakkige herinneringen aan het WK 1978 maar de glorietijd van het Nederlands elftal is verder aan me voorbijgegaan. Toen Nederland als Europees Kampioen naar het WK in Italië toog was ik vol verwachting. De fascinatie voor dat toernooi heb ik in een van de boeken wat betreft het falen van Oranje uitgebreid beschreven.

 

Ik verzamel alles over het WK, met name boeken, foto's en videobeelden. Het internet en de digitalisering geven toegang to veel bronnen. Vooral ook hoe in andere delen van de wereld naar wedstrijden en gebeurtenissen wordt gekeken is daarbij interessant.

 

Op de nieuwe versie van Tragiek & Triomf ben ik zeer trots. De eerste versie in 2018 was nog incompleet en door het moeizame proces met de uitgever die korte tijd later ook is gestopt voelde het niet goed. Het bleek echter wel een stimulans om verder te gaan en Willems Uitgevers heeft me de kans gegeven om het verhaal over Oranje in 1990 uit te brengen. Daarbij horen ten behoeve van het commerciële belang begijpelijkerwijze wel concessies. Ik schrijf echter niet  voor mijn beroep en wil de regie zelf in de hand houden. Daarom is de heruitgave van Tragiek & Triomf in eigen beheer gedaan.